Kanamaksa-õunasalat

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.09.2011 11:03

200 g kanamaksa
jahu paneerimiseks
soola ja pipart
õli praadimiseks

2 keskmist hapukat õuna
1 ebaküdoonia
1 spl võid
2 spl suhkrut
õunasiidrit või õunaveini

2 peotäit erinevaid salatilehti
1 väiksem punane sibul
1 spl röstitud sarapuupähkleid
pohli või jõhvikaid

Ebaküdoonia lõika  õhukesteks viiludeks.

Õuntel eemalda südamik ja lõika seejärel õunad viiludeks.

Sulata pannil või, lisa suhkur ja kui suhkur on sulanud, lisa ebaküdoonia ja õunaviilud ning küpseta paar minutit tasasel tulel. Lisa õunasiider ja küpseta veel paar minutit, kuni õuntele tekib siirupilaadne vedelik.

Puhasta kanamaks kelmetest, maitsesta soola ja pipraga, paneeri jahus ja prae kuumal pannil õlis.

Lao serveerimisalusele kihiti salatilehed, karameliseeritud õunad, kanamaksatükid, õhukesteks viiludeks lõigatud punane sibul,  röstitud pähklid ja pohlad.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: