Koorene torbikkukeseenesupp juustuleibadega

Autor: Margit Härma
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 14.09.2011 10:37

Koorene torbikkukeseene supp juustuleibade ja praetud mustade trompetitega

Supi jaoks neljale:

2 l torbikkukeseeni
3-4 suurt shalottsibulat
1-2 porgandidt
1 spl nisujahu
1 l kanapuljongit fondist või kuubikust
200 ml vahukoort
200 ml piima
valget veini
2-3 munakollast
värskelt riivitud muskaati
sool, pipar
praadimiseks võid ja õli


Koori ja tükelda porgand ja sibul. Prae paksu põhjaga potis kuuljaks ja lisa jahu. Pruunista kergelt ja lisa osa haaval kuum puljong ning vein. Puhasta, tükelda ja prae läbi seened ja lisa supile. Lase vaiksel tulel haududa. Lisa enamus koorest ja osa piimast, kontrolli rammusust ja korrigeeri piimaga, kui vaja. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga. Võta tulelt ja lase maitsetel ühtlustuda. Vahetult enne pakkumist lisa soojale supile paar munakollast ja sega hästi läbi.

Juustuleibadele:

0,5 l musti trompeteid
täistera sepikut või leiba
Pühapäeva Gouda juustu
maitsestamata jogurtit
võid praadimiseks

Prae läbi seened võiga. Riivi juust jämeda riiviga ja sega väikese koguse jogurtiga. Pane
sepikuviilud ahjuplaadile ja kata seente ja juustuseguga. Küpseta kuumas ahjus ( 230C) kuldpruuniks.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: