Õunapüreesupp ja kuklid kanafileega

Autor: Aaro Lode, Brezza kohvik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 09.11.2011 11:20

Õunapüreesupp

4 suuremat õuna
4 suuremat kartulit
2 suuremat sibulat
500 ml kanapuljongit
4 küüslauguküünt
2 spl mett
praadimiseks õli

Koori ja tükelda õunad ning kartulid. Puhasta sibul ja viiluta. Küüslauk haki suurteks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis õlis sibulaid kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa kartul ja prae veel umbes 4-5 minutit. Lisa õunad ja küüslauk ning kuumuta läbi. Lisa puljong ja lase keema tõusta.

Lisa keevale supile mesi ja keeda õrnal kuumusel umbes 20 minutit. Püreesta ja maitse. Vajadusel lisa veel mett ja soola.


Kanafileega kuklid

Kuklite tainas:
1 dl maitsestamata jogurtit
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 spl õli
500 g jahu
25 g pärmi
200 ml leiget vett

Kuklite vahele:
1 kanafilee (praetud ja viilutatud)
seesamiseemneid
soola ja pipart maitsestamiseks
salatilehti
idusid

Pane pärm leige veega kaussi ja lahusta pärm, lase mõni minut seista. Lisa jogurt, sool, suhkur ja õli. Sega omavahel ja lisa aeglaselt, pidevalt segades jahu. Kui tainas on piisavalt paks, tõsta see lauale ja sõtku edasi kätega. Kui tainas tundub liiga vedel, siis lisa jahu, kui tainas liiga paks, lisa vett.

Valmis taigen jäta rätikuga kaetult seisma umbes 30 minutiks. Veereta taignast väikesed pallid, vajuta need käega laiaks ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit.

Kui saiad on valmis, lase neil jahtuda ja lõika seejärel pooleks. Pane saia vahele salatileht, kana ja natuke idusid.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: