Herne-küüslaugusupp lestafileega

Avaldatud: 31.08.2009 11:59

Supp

2 keskmist küüslauku
3 spl toiduõli
350 g herneid
25 g võid
100 ml valget veini
300 ml kalapuljongit (lesta)
140 ml köögikoort

Koori küüslauk ja tükelda.
Kuumuta õli ja või poti põhjas, pane juurde küüslauk ja passeeri kergelt.
Vala peale valge vein ja keeda, kuni alkohol on välja keenud.
Lisa puljong ja natukese aja pärast vala peale koor ja keeda paar minutit.
Pane juurde puhastatud herned ja keeda 2 min. Maitsesta.
Püreesta ja aja läbi sõela.


Lestafilee

2 lesta
1 sibul
1 vars tüümiani
1 porgand
2 viilu saia
20 g võid

Puhasta ja fileeri lestad. Eemalda pea ja saba ning ülejäänud kalast keeda puljong. Lisa tükeldtatud köögiviljad ja tüümian. Keeda vaiksel tulel ca 10 min. Puljongit kasuta supi tegemisel.
Määri fileed sulavõiga ja maitsesta soola ning pipraga. Rösti saiaviilud pannil ja riivi kröbe koorik lestafilee peale. Küpseta kala ahjus 3 min 200 kraadi juures. Krõbe kala serveeri supi peal.

Head isu!

Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants Uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: