Puraviku-tomatisupp

Autor: Tõnis Neigla
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 04.01.2012 12:20

Kogus: kolmele

400 g puravikke

1 väiksem sibul

1-2 küüslaugu küünt

5-6 päikesekuivatatud tomateid

pool tšillikauna

4-5 oksa oregaanot (värsket)

soola, pipat

3 sl õli

2 sl võid

2 dl valget veini

6-8 viilu sulatatud Cheddari juustu

1,25 dl 15% koort

6-8 dl seenepuljongit (eelnevalt valmis keetetud)

120 g lehttaigent

10-15 g riivitud parmesani

1 muna (lehttaigna määrimiseks)

Puhasta ning tükelda köögivilJad väikesteks kuubikuteks . Sama tee seente ja päikesekuivatatud tomatitega. Kuumuta õli ja või. Lisa tükeldatud köögiviljad ja kuumuta mõõdukal kuumusel seni kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa seened ja tomatid. Kuumutamise lõppfaasis lisa valge vein ja hakitud oregaano. Aurusta alkohol. Lisa seenepuljong ja koor. Keeda suppi madalal kuumusel 15-20 minutit. Ühekaupa, pidevalt segades, lisa sulatatud cheddari juustuviilud. Sega seni kuni juust on sulanud.

Jaga supp savipottidesse.

Eelsoojenda ahi 190 kraadini.

Rulli lehttaignast õhukene plaat , parajalt suur , et plaat kataks savipoti ja mõni sentimeeter oleks ka üle ääre. Aseta taigna plaat savipotile ja pintselda muna-vee seguga. Peale raputa riivitud parmesani juust ja aseta ahju seniks kuni lehttaignakaas on kuldkollane.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: