Valge veiniga maitsestatud köögiviljasupp

Avaldatud: 13.09.2010 09:53

10 väikest kartulit
4 porgandit
1 väike lillkapsas
1 l köögiviljapuljongit
3 spl võid
2 spl jahu
100ml valget veini
200ml köögikoort
suhkruherneid
natuke rohelist sibulat
veel vähem tilli
väikest spinatit

Pese ja koori kartulid ja porgandid. Tükelda kuubikuteks. Lillkapsast võta väiksed õisikud.
Tükelda  sibul ja till. Nopi spinatilehed varte küljest lahti.
Pane porgandid ja kartulid keema köögiviljapuljongisse nii, et köögiviljad on kaetud.
Keeda köögivilju 5 minutit ja siis lisa lillkapsaõisikud, hiljem spinat, roheline sibul ja till.

Veinikaste

Sulata või poti põhjas, sega sisse jahu ja küpseta vähe. NB! Jahu ei tohi pruunistuda.
Vala peale valge vein ja hiljem köögikoor. Kõige lõpuks puljong.
Keeda kuni natukene pakseneb ja siis pane köögiviljadega kokku. Kaunista pealt ürtidega.
NB! maitsestamiseks võib kasutada valget pipart ja värsket riivitud sidrunikoort. Tuleb kergelt happeline ja terav.
Head isu!

Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants Uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: