Kõrvitsasupp

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.02.2014 10:54

150g kõrvitsat
20 g toorjuustu
10 g ingverit
10 f küüslauku
5 g kõrvitsaseemneid (serveerimisel)
20 g piima (serveerimiseks)
õli
soola
pipart

Puhasta kõrvits, küüslauk ja ingver. Kuumuta potis õli ja kergelt pruunista kõrvits, küüslauk, ingver.
Lisa vett umbes poole poti jagu, kuna kõrvits ise annab piisavalt palju vedelikku välja. Lisa soola ja pipart ning lase tasasel tulel haududa ja sega vehepal, et kõrvits keeks ühtlaselt pehmeks.
Kui kõrvits on pehme, siis kurna liigne vedelik ja lase ka sõelal natukene nõrguda. Kui liigne vedelik on nõrutatud, siis püreeri kõrvits ja lisa toorjuust, lase uuesti keema ning maitsesta. Samal ajal kuumuta piim ja vispeldada, et tekiks vaht.
Serveerimisel aseta supp taldrikule ja lisa supile supilusikatäis vahtu ja röstitud kõrvitsaseemned.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: