Dtom yam

Avaldatud: 31.10.2008 13:22

1 valge kala, fileeritud, luud eemaldatud (jäta luud alles)
2 sidruniheinavart
4 cm suurune tükk värsket galangalit või ingverit, kooritud ja viilutatud
8 kaffiri laimilehte
3 spl kalakastet
Kahe laimi mahl
1 spl palmisuhkrut või tavalist suhkrut
4 birdseye tšillit, pooleks
300 g tooreid koorimata krevette
peotäis basiilikut ja koriandrit

Keeda kalaluid 1,5 l vees koos sidruniheina, galangali ja poolte laimilehtedega umbes 20 minutit, siis kurna läbi sõela puhtasse potti, jättes tükid välja. Kalla sisse pool kalakastmest, pool laimimahlast, pool suhkrust ja pool tšillidest ja jäta mulisema paariks minutiks. Lisa krevetid ja kalatükid ja kuumuta kergelt 2-3 minutit või niikaua, kuni kala on valmis. Maitse ja lisa veel maitseaineid, kuni maitse tundub sobilik. Eemalda sidrunihein ja laimilehed. Sega sisse ülejäänud laimilehed, eemalda kuumuselt ja lisa ülejäänud laimimahl. Kui kalaluudest puljongi keetmine tundub liiga pikk ja keeruline protsess, võib vabalt kasutada ka kalapuljongikuubikut, sellisel juhul tuleks soolaga ettevaatlik olla.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Aaro Lode

Keskmine hinne:
Sinu hinne: