Teriyaki lõhe misosupi ja sobanuudlitega

Avaldatud: 20.03.2009 16:29

400 g lõhefileed
teriyaki kaste
50 g misopastat
100 g sobanuudleid
50 g rohelist sibulat
500 ml vett
30 g shitake-seeni
1 tl seesamiseemneid

Teriyaki kastet on poes müügil ka valmis kujul. Siin aga ära retsept, kuidas seda ise teha:

Teriyaki kaste
3 spl sojat
3 spl saket
3 spl mirini
3 spl suhkrut

Pane kõik kastmekomponendid potti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Jahuta. Pane lõhe u 30 minutiks kastme sisse marineerima. Tõsta lõhe kastme seest välja ja pane ahjupannile. Pintselda pealt veel kastmega ja pane ahju küpsema. 180 °C juures u 15 minutit. Lõhe võib jääda seest ka kergelt roosaks.

Keeda valmis misopuljong. Selleks lase vesi keema, tõsta tulelt ja sega sisse misopasta. Keeda valmis sobanuudlid (vastavalt pakendi juhendile). Tõsta kaussi nuudlid, roheline sibul ja väikesteks kuubikuteks lõigatud shitake-seened. Kalla peale kuum misopuljong. Kalla nii palju, et nuudlid jääksid veel puljongist välja. Kõige peale tõsta nüüd röstitud lõhe. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Aaro Lode

Keskmine hinne:
Sinu hinne: