Kana- ja galangalisupp

Avaldatud: 12.06.2009 11:04

Dtom khaa gai
200 ml kanapuljongit
100 ml  kookosepiima
100 ml kookosekreemi
soola
1 tl palmisuhkrut
2 sidrunheinavart
3 punast šalottsibulat
2 koriandrijuurt
2-3 väikest tšillit
10 viilu galangalit (galangali võib asendada ka ingveriga)
3 kafiiri laimi lehte
100 g austerservikuid
100 g kondita kanakintsuliha
2-3 spl kalakastet
1 spl laimimahla
1 tl koriandrilehti

Paksupõhjalises potis sega kokku puljong ja kookosepiim ja -kreem. Lase keema tõusta ja maitsesta soola ja suhkruga. Purusta sidrunhein, šalottsibulad, koriandrijuured ja tšillikestad uhmris. Lisa keev puljong koos galangali ja laimilehtedega. Lase mõned minutid õrnalt keeda, seejärel lisa seened ja kana. Keera kuumus maha ja lase õrnalt keeda, kuni kana on valmis. Serveerimiskausis sega kalakaste, laimimahl ja koriander. Tõsta kulbiga kuum puljong peale, sega ja maitse.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Aaro Lode

Keskmine hinne:
Sinu hinne: