Põhjaka sibulasupp

Avaldatud: 12.01.2011 10:08

u. 1 kg ilusat mugulsibulat
1,5-2 l rammusat puljongit
100 g küüslauku
köömneid
rustilisemat saia
Nopri või Pikantset juustu
soola, pipart
valget veini või ka head veiniäädikat
võid

Sibulad ja küüslauk hakkida ning kuumutada võis klaasjaks. Lisada köömned. Lisada valge vein ning hautada mõnikümmend minutit madalal kuumusel. Kui sibul on muutunud mõnusaks moosiks, lisada puljong. Talvel võib puljongiks kasutada mõnd vähe rammusamat puljongit. Hea tulemuse saab nt. lihahautise leemest. Nüüd võib jällegi supi rahulikult tulele podisema jätta. Samal ajal valmista ette mõned tõsisemad viilud saia. Saiad kergelt õliseks, veidi hakitud küüslauku ja riivjuust peale. Kui supp hakkab valmima (konsistents peaks olema pigem paksem kui vedelam), pane saiad ahju ja küpseta kuni juust on pealt kuldpruun. Serveeri supp ja aseta üks viil saia supi sisse. Head isu!


Allikas: Terevisioon
Kokk: Märt Metsallik

Keskmine hinne:
Sinu hinne: