Mahe kõrvitsasupp ingveri ja ürdileivakesega

Autor: Ilmar Räni
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.10.2011 11:30

1 porgand
1 mugulsibul
1 küüslauguküüs
400 g kõrvitsat
1 tl ingverit
500 ml vett
100 g kohupiimapastat
soola
pipart


Ürdileivake:
50ml vett
1 tl rukkimaltoosat
40 g nisujahu
soola
tüümiani
rosmariini


Kuumuta potis õli ja lisa hakitud sibul, porgand ja küüslaugu küüs ning
kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks.
Lisa vesi ja keeda kuni porgand on poolpehme.
Lisa kõrvitsakuubikud ning keeda kuni köögiviljad on pehmed.
Püreeri saumikseriga, lisa kohupiimapasta ja serveeri koos ürdileivakesega

Sega omavahel vesi, maltoosa, jahu ja sega ühtlaseks massiks, lisa maitse järgi soola.
Lase taignal 15 minutit seista ja pintselda silikoon matile või küpsetuspaberile.
Raputa peale ürdid ning küpseta ahjus 150 C juures 15 min. Serveeri koos supiga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: