Maapirnisupp

Avaldatud: 02.03.2010 13:15

1 kg maapirne
2-3 väiksemat sibulat
1-2 küüslauguküünt
1 roheline hapukam õun
500 ml köögiviljapuljongit
200 ml 35%-liist rõõska koort
175 g taluvõid
näpuotsaga peeneks hakitud lehtpeterselli ja fenkoltilli
maitseks soola ja valget pipart

Koori maapirnid, sibulad, küüslauk ja õun. Tükelda ained peeneks ja lõika õun väiksemateks kuubikuteks. Seejärel kuumuta saadud segu võis 5-8 minutit, eralda õunakuubikud ülejäänud ainetest, lisa köögiviljapuljong ja keeda seni kuni maapirnid on pehmed.

Lisa vahukoor ja keeda vaiksel tulel veel paar minutit. Püreesta supp ja lõpuks lase segu läbi sõela. Maitsesta soola ja valge pipraga, serveeri koos õunakuubikute ja fenkoltilliga.

Allikas: Terevisioon

Kokk: Toomas Lääts

Keskmine hinne:
Sinu hinne: