Vürtsikas porgandi-pastinaagisupp

Avaldatud: 09.11.2009 15:01

2 spl rapsiõli
1 küüslauguküüs
¼ tl hakitud tšillit
1 tl ingverit
1 keskmine mugulsibul
200 g pastinaaki
200 g porgandit
50 ml poolkuiva šerrit
100 g mandleid
700 ml köögiviljapuljongit või vett
meresoola
½ laimi mahl

1 tl kõrvitsaseemneid
värsket peretselli, koriandrit

Koori köögiviljad, lõika kuubikuteks. Kuumuta paksema põhjaga potis õli, lisa köögiviljad ja passeeri neid õlis paar minutit. Lisa vein ja kuumuta veel paar minutit. Lisa kuum puljong, mandlid ja keeda köögivilju tasasel tulel, kuni need on pehmed. Püreesta supp saumikseri abil ühtlaseks kreemjaks püreeks, maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri kõrvitsaseemnete ja roheliste ürtidega.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Angelica Udeküll

Keskmine hinne:
Sinu hinne: