Soolalõhe ja lõhepuljong

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 19.12.2011 13:14

Mida teha terve lõhega?

Soolalõhe

1 lõhefilee
2 osa soola
1 osa suhkrut
kadakamarju
värsket tilli

Purusta uhmsid kadakamarjad meresoolaga ja sega saadud segu suhkru ja ülejäänud soolaga.

Puhasta lõhefilee luudest ja kanna filee mõlemale poolele maitseainetesegu.

Kata kalafilee küpsetuspaberi või kilega ja jäta järgmise päevani külma maitsestuma.

 

Lõhepuljong

Lõhe peaga skelett
Külma vett nii palju, et kalaskelett oleks veega kaetud
1 porgand
1 mugulsibul
2 loorberilehte
5 tera vürtsi
10 tera musta pipart
Meresoola

Pane kalapea ja selgroog külma veega keema ning riisu hoolikalt pinnale kerkiv vaht.

Kui vahtu enam ei teki, vähenda kuumust, lisa maitseained ja kuumal kuival pannil röstitud köögiviljad ning keeda puljongit umbes 1,5 tundi.

Kurna puljong ja valmista sellest kalasupp, lisades näiteks kartulit, passeeritud sibulat ja porgandit, pisut viina, rõõska koort ning värsket hakitud tilli. Või siis paku lihtsalt puljongina.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: