Punase läätse ja kookosepiima supp Kolme Sibula moodi

Autor: Roman Zaštšerinski
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.05.2013 10:43

   50 ml oliiviõli
    1 spl jahvatatud kaneeli
    1 sl fenkoliseemneid
    1 sl koriandriseemneid
    1 sl punase paprika pulbrit
    1 tl punast karripastat
    1 sl köömneid


    250 g šalottsibulat
    100 g riivitud ingverit
    100 g viilutatud küüslauku
    100 g riivitud porgandit
    2 sl tomatipastat


    2 l vett
    1 l kookosepiima
    1 sl fariinisuhkrut
    2 sl soola
    500 g punaseid läätsesid
    2 purki (umbes 800 g) kikerherneid vees


    Prae kergelt oliiviõlis kaneel, punase paprika pulber, fenkoli ja korianderiseemned, köömned ja karripasta. Umbes 2-3 minutit, et segu ei hakkaks kõrbema. Maitseainetega võib minna see kiiresti.

    Lisa kuubikuteks hakitud šalottsibul, sega ja hauta 5-7 minutit. Lisa riivitud ingver ja porgand, ja viiludeks hakitud küüslauk. Hauta veel 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta 5 minutit.

     Lisa vesi ja kookosepiim. Kui läheb keema, lase 5 minutit oodata, siis lisa läätsed. 10 minuti pärast lisa kikherned koos vedelikuga ja keeda veel 10 minutit. Pane tuli kinni ja maitsesta soola ja fairiinisuhkruga. Lase seista vähemalt 6 tundi, enne kui hakkad sööma, et maitseained saaksid tõmmata.

Serveeri türgi jogurti, rohelise sibula ja värske koriandriga. Võimalusel lisa ka laimiviil.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: