Šampinjonipüreesupp ja kaerahelbeahvatlus õuntega

Autor: Jako Känd
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 15.02.2012 11:25

Kogused vastavad  1-le portsule.


Šampinjonipüreesupp krutoonidega

1 portsjon: 250g

Šampinjon 100g

Juurseller 10g

Sibul 25g

Porgand 10g

Või 10g

Vahukoor 30g

Nisujahu 10g

Puljong

Sool

Sai 30g

Maitseroheline

 

Kuumuta võis tükeldatud sibul, juurseller, porgand ja seened. Püreeri see kõik saumikseriga. Lisa saadud segule jahu ja kuumuta potis. Lisa puljong ning kuumuta keemiseni.. Valmimise lõpus lisa vahukoor ja maitsesta lõplikult. Serveeri koos krutoonide (saiakuubikud) ja maitserohelisega.

 

Kaerahelbeahvatlus õuntega

1portsjon : 250g

 

Kohupiim 100g

Rõõsk koor 35%  30g

Õun 80g

Või  10g

Jämedad kaerahelbed 30g

Suhkur 40g

Kaneel 0,5g

 

Õunad tükeldada ja ahjus koos kolmandiku suhkru  ja kaneeliga küpsetada. Kohupiimavaht valmistada rõõsast koorest 35%, suhkrust ja kohupiimast. Kaerahelbed röstida pannil või ja suhkruga.

Serveerimisel aseta õunad kausi põhja, lisa kohupiimavah ning puista peale röstitud kaerahelbed.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: