Keedukiisad kevadiste köögiviljadega

Avaldatud: 26.04.2010 10:34

Keedukiisad kevadiste köögiviljadega

Kiisapuljong:
1 kg värskeid kiisku
1 väike porgand.
100 ml valget veini
1 sibul
1 juurpetersell
1 loorber
natukene värsket tüümiani
paar terapipart, soola, tillivarsi

Eemalda kaladel pea, sisikond ja uimed. Kalamari võib sisse jääda, annab puljongile rohkem maitset.
Pane kalad ja puhastatud köögiviljad külma veega tasasele tulele keema. Vett lisa niipalju, et kalad oleksid kaetud umbes 5 cm veega. Keeda kiisku ca 20 minutit.
Tõsta kalad välja ja kurna puljong. Kurnatud puljongit keeda madalal kuumusel edasi.
 

Köögiviljad:
3 porgandit
5 redist
šalottsibulaid
rohelist sibulat

Puhasta köögiviljad ja tükelda oma soovi järgi tükkideks. Pane porgand ja sibul kiisapuljongisse keema, hiljem lisa redis ja roheline sibul.
Tõsta köögiviljad koos puljongiga kaussi ja kõige peale aseta keedukiisk. Soovi korral võid lisada enne serveerimist puljongisse veidi valget viina või vahuveini.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Ants Uustalu

Keskmine hinne:
Sinu hinne: