Soolatud siig ja kalapuljong

Autor: Ott Tomik, Põhjaka kokk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 31.10.2011 11:15

Soolatud siig

Fileeri siig, ning kaalu ära nahaga fileed.
1 kg siia filee kohta kulub:
- 3 spl meresoola
- 2 spl suhkrut, või mett
- kõvasti tilli, või köömneid

Fileeri kala, lao kalafileed nahapool allpoole lauale. Sega kokku suhkur ja sool, raputa segu kalafileedele. Lisa hakitud till või köömned.
Lao fileed madalasse hoiunõusse üksteise peale kokku, nii et nahapool jääb väljapoole. Kata toidukilega. Lase külmkapis soolduda umbes 8 tundi.



Kalapuljong

1 kg kalakonte, sabasid, uimeid, nahka, rooge, päid, (viimastelt tuleb eemaldada lõpused)
3 l vett
200 g porgandit
200 g sibulat
200 g sellerit
1 küüslaugupea
tähtaniis
must terapipar
loorberileht
selleripealsed
sool

Pese kalakondid külma veega, eemalda peadelt lõpused. Pane kondid potti, vala peale külm vesi ja lase pliidil keema tõusta.
Korja korralikult pinnale tekkinud vaht, ära enne juurvilju ja maitseaineid lisa. Kui vaht on korjatud lisa segule juurviljad ja maitseained.
Keeda tasasel tulel ca. 45 min, kurna ning maitsesta lõplikult.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: