Küülikuleem nuudlitega
Autor:
Angelica Udeküll
Allikas:
Terevisioon
|
Avaldatud:
08.01.2014 11:51
Retsept kuuele inimesele
1 küülikurümp või 4-5 küülikukintsu
1 spl võid
2 sibulat
2 porgandit
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
peotäis tüümiani
1/ kl õunaveini
2-3 L kuuma vett
Meresoola
Musta terapipart
Nuudleid
Peterselli
Koori küüslauk , sibul ja porgandid, lõika halgudeks.
Pruunista pannil küülikuliha ja tõsta kõrgete äärtega ahjupotti.
Pruunista võis köögiviljad, lisa vein ja kuumuta kuni vein aurustub ning tõsta küülikulihale.
Vala lihale kuum vesi , lisa maitseained ning tõsta pott umbes 140 kraadisesse ahju, 3-4 tunniks küpsema.
Keeda eraldi potis vähese soolaga maitsestatud vees nuudlid.
Tõsta küülikuleemega pott ahjust ja kurna vedelik
Küülikulihast lõika suupärased tükid.
Serveeri küülikuleem nuudlite, liha ja värskelt hakitud maitserohelisega.