Tom kha kai - kookoskreemi kanasupp

Avaldatud: 10.10.2008 14:11

3 cm suurune galangali või ingveri tükk (kooritud ja väga õhukeselt viilutatud)
2 400 ml kookospiima
2 sidruniheinapulka
2 hakitud šallotsibulat
4-6 väikest punast tšillit
6 kafiiri laimi lehte
2 suurt kanarinnafileed
peotäis austerservikuid
500 ml kanapuljongit või 1 kanapuljongikuubik koos 500 ml veega
poole sidruni või laimi mahl
1 spl kalakastet
suhkrut (valikuline)
peotäis koriandrilehti ja viilutatud tšillit.

Pane galangal või ingver potti koos kookoskreemiga. Tao sidruniheinapulkasid noa tagumise otsa või taignarulliga nii, et need avaneks, aga jätta nad ühte tükki. Lisa hulka šalotid, tšillid ja pool laimilehtedest ja lase keema tõusta. Samal ajal lõika kana u 5 mm paksusteks tükkideks, seejärel pane kana koos seentega keevasse piima ja lase kergelt mulisedes keeda u 3 minutit või kuni kana on valmis. Sega hulka kanapuljong ja lase uuesti keema tõusta. Seejärel keera kuumus maha ja sega hulka laimimahl ja kalakaste. Maitse. Kui see on liiga terav, lisa suhkrut. Võta kasutatud sidruniheina- ja laimilehed välja. Puista peale koriandrilehti ja viilutatud tšillit (kui soovite, et supp oleks teravam) ja ülejäänud laimilehed.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Aaro Lode

Keskmine hinne:
Sinu hinne: