Peruu toidud

Autor: Kaido Metsa
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 16.04.2015 16:01

Tiigri piim leche de tigre

1kg laimi mahla

1 varseller vars

2 keskmist mugulsibulat

pool chilli pipart või aji limo pipart

3 küünt küüslauku

10g ingverit

2 peotäit värsket koriandri lehti

soola, pipart

1 klaas jää kuubikuid

20g lõhe või chevices kasutatavat kala

 

Laimidest pressida laimimahl ning lisada kannmiksrisse.

Lisa kooritud varsseller, puhastatud ja tükeldatud mugulsibu, küüslauk, ingver ja piprad/pipar.

Mikserda 5 sekundit ja lisa koriander, sool, pipar ning klaas või pool klaasi jääkuubikuid. Mikserda 10 sekundit ja kontrolli maitset. Soovi korral lisa juurde kas soola, rohkem pipart või küüslauku. Kui sobib, siis lisa kala ja ülejäänud jää. Lase maitsestuda pool tundi kuni tund ja kurna.

 

Kuivatatud sibul

Koori ning lõika sibulast rõngad ja kuivata need ahjus ca 10 min

180C.

 

Lilla kartul blue congo

0,5kg

30g oliiviõli

1/2 laimi mahl

sool

Küpseta ahjus ca 1h 180C juures.

Jahuta ja koori kartul ning lase läbi sõela.

Maitsesta soola, laimimahla ning oliiviõliga ning vormi soovitud kuju.

 

Kuum chevice

Maguskartuli püree

0,5kg bataati

40g oliiviõli

 

 

Küpseta bataat ahjus 180C ca tund aega, kuni koor pealt ära tuleb.

Koori bataat ja kannmiksris püreesta kasutades oliiviõli, et saavutada soovitud tekstuur.

 

Kinoa

100g heledat kinoad

2g soola

Kinoa pese kuuma veega ning keeda 15min kaane all soolaga ning seejärel tõsta ta kaane alla paisuma 15 minutiks

 

 

Krevetid

1 spl oliiviõli

1 tl küüslauku peenestatuna

1 aji limo pipart või aji amarillot või muud teravat pipart mis käepärast (sobib ka pasta)

1 punane sibul, peenestatud

5 kuningtiiger krevetti

1spl tomati pastat

4cl punast veini

5 spl tiigripiima

2 spl koriandrit

0,200 ml kreveti puljongit

 

Eemalda koored ning puhasta krevetid.

Koortest keeda puljong ja redutseeri see 2/3 võrra.
Lisa tiigripiima, sibulat, chillit ja koriandrit.

Pannil rösti kergelt krevetid ja lisa kuuma chevisesse ja serveeri kohe.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: