Tom Yam e. korralik pohmakasupp

Autor: Andrei Lenzo, restoran Rumours
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 11.11.2011 20:36

Rumours

8-le

200 g tükeldatud šalottsibulat (võib ka tavalist)
100 g tükeldatud ingverit
50 g tükeldatud küüslauku
1 tükeldatud punane tšillikaun
3 õhukeseks viilutatud sirdunheina vart
100 g tom yam pastat (30 g liitri puljongi kohta. Seda pastat leidub suuremates poodides)
0,5 l kookospiima
3 l kalapuljongit
1 laimi riivitud koor
viilutatud shiitake seeni või šampinjone
näpuotsatäis või kaks suhkrut
pisut kala ja/või mereande.

Serveerimiseks suhkruhernest, sparglit või redist. Värsket koriandrit.


Prae potis läbi sibul, ingver, küüslauk, tšilli ja sidrunhein. Siis lisa potti pasta ja prae veel paar minutit pidevalt segades. Siis lisa puljong, lase keema tõusta ja keeda madalal tulel 3-5 minutit. Lisa kookospiim, lase uuesti keema, lisa seened ja kala/mereannid. Maitsesta ja kui kala on valmis võta tulelt. Serveeri koos suhkruherne, spargli või rediseviiludega ja kaunista värske koriandriga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: