Tuliselt tuisule vastu ehk gulyas-supp Ungarist

Avaldatud: 12.11.2009 15:22

300-400 g lamba- või veiseliha (kondita)
2 sl õli
1 sibul
1 jupp porrulauku
1-2 varsselleri vart
1 porgand
3 küüslauguküünt
soovi korral 2 dl valget veini
tšillipiprapulbrit
soovi korral paprikapulbrit
1 tl köömneid
3 sl tomatipastat
400 g kooritud tomateid omas mahlas
3-4 suurt paprikat
soola
lehtpeterselli

serveerimiseks lavaši või mõnda muud kohevat saia

Pane liha aegsasti toatemperatuurile, lõika u 3x3 cm kuubikud. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha, lisades lihatükke väikeste koguste kaupa, et pann ei jahtuks. (Kui kasutad rasvasemat lambaliha, sulata sellest rasv välja, õli pole vaja lisada.) Kui liha on pruun, tõsta kõrvale. Pane õlisse hakitud sibula, porrulaugu, porgandi ja varsselleri kuubikud ning köömned, kuumuta, lisa ka tšillipulber ja soovi korral paprikapulber, kuumuta, kuni sibul hakkab klaasistuma ning vürtsid lõhnavad aromaatselt. Lisa tomatipasta, lase pruunistuda. Lisa vein ja keeda alkohol välja. Lisa konservtomatid ning u 0,5 l vett, nüüd pane ka lihakuubikud potti tagasi. Lase kaane all muliseda u 15 minutit. Vahepeal pese ja puhasta paprikad, lõika suurteks tükkideks ja lisa supile. Lase veel 15 minutit keeda, kontrolli maitset ja lisa vajadusel soola. Kui soovid paksemat suppi, lisa kartulit või paksenda suppi jahuga. Haki peale värsket peterselli ning serveeri supp koos koheva saiaga.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: