Kanasupp puravike ja ürdiklimpidega

Autor: Indrek Kivisalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 12.10.2011 11:14

2 kanakeret, millelt koivad, tiivad ja fileed eraldatud

2 sibulat
1 porgand
Õli praadimiseks
Loorberileht
20 g kuivatatud puravikke
1 muna
50 ml piima
Nisujahu
Pisut võid
soola
Musta pipart
Värsket tüümiani
 
Keeta kanakeredest hea puljong. Järelejäänud kanakered puhastada lihast ning lisada liha hiljem supile. Puhastada porgand ja sibul, hakkida ning kuumutada väheses õlis potipõhjas läbi. Lisada kanapuljong ning kuumutada keemiseni. Lisada kuivatatud puravikud ning loorber. Segada kokku muna, sulatatud või ja piim ning lisada niipalju jahu et segu oleks umbes vedela toorjuustu paksune. Segada sinna juurde veel hakitud tüümianit ning maitsestada soola ja pipraga. Kuumutada soolaga maitsestatud vesi keemiseni ning keeta selles lusikaga taignast võetud klimpe kuni valmimiseni. Võtta pinnale kerkinud klimbid keeduveest välja ning panna supi sisse. Kontrollida supi maitset ning serveerida. 
Keskmine hinne:
Sinu hinne: