Kollase herne cappuccino ja suitsuribi

Avaldatud: 08.02.2010 00:00

SUITSUPULJONG:
2 l vett
450 g suitsusealiha
2 sibulat
2 porgandit
soola, pipart, loorberit, maitserohelist

SUPP:
280 g kuivatatud kollaseid herneid (vaja leotada)
2 sibulat
2 porgandit
2 kartulit
100 g võid
100 g juustu
piima
suitsupuljongit

SUITSURIBI:
suitsuribi kondiga
tüümiani, rosmariini
kardemoni

GARNEERING:
suitsuõli
0 ˚C piima
kuivatatud saia küüslauguvõiga

PULJONG:
Pane suitsuliha külma veega keema. Kui vesi tõuseb keema, lisa röstitud sibul, porgand, loorber, maitseroheline ja maitseained. Nüüd keeda edasi puljongit väga tasasel tulel 6 tundi. Kurna puljong. Järelejäänud liha võid kasutada pärast supi sees.

SUPP:
Lõika sibulast, porgandist ja kartulist kuubikud. Sulata poti põhjas või ja prae selle sees kergelt köögiviljad. Vala peale leotatud herned ja puljong. Keeda suppi tasasel tulel 1 tund. Veendu, et köögiviljad on pehmed ja alusta supi püreerimist kas saumikseri või köögikombainiga. Kurna supp läbi sõela. Lase supp keema tõusta ning lisa piim ja riivitud juust. Kuumuta seni, kuni juust on täielikult sulanud ning serveeri.

RIBI:
Põleta või rösti kuivalt tüümian ja rosmariin. Aseta sellele kardemoniga maitsestatud suitsuribi ja küpseta suletud kaanega nõus 40 minutit 150 kraadi juures.

SERVEERIMINE:
Serveeri supp piimavahu, suitsuõli ja kuivatatud saiaga.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Tõnis Siigur

Keskmine hinne:
Sinu hinne: