Selge metsaseenesupp

Autor: Margit Härma
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.09.2011 11:16

peotäis spelta- või odrakuupe
1-2 väiksemat pastinaaki
1-2 porgandit
3-4 viilu toorsuitsupeekonit
1 mugulsibul
1 küüslauguküüs
1 l seenepuljongit fondist või kuubikust
või
1l vett ja 15 g kuivatatud kivipuravikke
1/2 väikesest lillkapsast
1 liiter puhastatud ja tükeldatud metsaseeni ( puravikud, kuuseriisikad või torbikkukeseened)
veidi valget veini
petersell
tüümian
võid ja õli praadimiseks
soola ja pipart

Pane kruubid eelmisel päeval ligunema.
Koori ja tükelda pastinaak, porgand, küüslauk ja sibul. Tükelda peekon. Kui kasutad kuivatatud seeni, pane need keeva veega ( nii, et seened vaevalt kaetud on) ligunema. Paksu põhjaga potis prae kergelt pastinaak, porgand, sibul, küüslauk ja peekon. Tõsta segu paar lusikatäit kõrvale. Lisa puljong või vesi ja tükeldatud kuivatatud seened koos leotusveega, kruubid, vein ja lillkapsas. Keeda vaiksel tulel, kuni kõik ained on küpsed. Prae õli ja või segus seened ja maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud seened koos ürtidega potti, maitsesta soola ja pipraga ja lase maitsetel tõmmata.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: