Taipärane kana-köögiviljasupp koriandri ja mango-mozzarella bruchetta'ga

Avaldatud: 17.11.2009 10:36

100 g ingverit
15 g tšillipipart
22 g sidrunheina
200 g porgandit
30 g küüslauku
200 g kollast ja punast paprikat
350 g suvikõrvitsat
380 g brokolit
400 g broilerifileed
100 ml teriyaki kastet
50 ml sojakastet
1,5 l keedetud vett
poole sidruni mahl
peotäis värsket koriandrit
näpuotsaga seesamiseemneid
soola
1 tl suhkrut
praadimiseks õli

Bruchetta

1 pikk sai või sepik
250 g mozzarella juustu
1 mango
4 spl extra virgin oliiviõli
10 g küüslauku
näpuotsatäis riivitud sidrunikoort

Pese kõik köögiviljad veega puhtaks ja haki peened ribad (brokolist lõika välja ilusad õisikud). Vala suurde potti õli ja kuumuta tooraineid küpsemisjärjekorras tšilli, ingver, sidrunhein, küüslauk, porgand, paprika ja suvikõrvits. Vala peale vesi ja lisa sidrunimahl, soja ning pool teriyaki kastet. Ja lase supp keema minna. Samal ajal kuumuta pann ja rösti broilerifilee mõlemalt poolt kuldpruuniks ja maitsesta soola ning ülejäänud teriyaki kastmega. Küpseta kana 180-kraadises ahjus 7 minutit. Kui supp on juba keema läinud, lisa maitse järgi soola ja suhkrut ning vala potti järgi jäänud brokoli, keeda veel 2 ninutit ja ongi valmis. Serveerimisel raputa peale seesamiseemned ja ohtralt koriandrit!

Mango bruchetta

Lõika saiast pikkad viilud, määri pealt oliiviõli ja peeneks hakitud küüslauguga ja küpseta ahjus kuldpruuniks. Koori mango ja eemalda viljaliha. Haki väikesteks kuubikuteks ja aseta eelküpsetatud bruchetta'de peale. Seejärel lisa mozzarellarattad. Maitsesta vähese soola ja pipraga ja küpseta ahjus veel 2 minutit. Serveerimisel riivi bruchetta'de peale sidrunikoort!

Allikas: Terevisioon
Kokk: Meelis Jääger

Keskmine hinne:
Sinu hinne: