Kimchi supp

Avaldatud: 11.03.2010 09:58

Kimchi ehk Korea hapukapsas:

1 kg hiina- või käharkapsast
500 g porgandit
punt rohelist sibulat
1 pikk kurk
soovi korral 1 brokoli
1 punane paprika
2,5 dl riisiäädikat
1 tl tšillihelbeid
1 sl soola

Lõika kõik köögiviljad peenikesteks ribadeks, brokoli võta lahti õisikuteks, sega suures kausis segamini. Sega kokku marinaad ja jätka segamist kuni sool on sulanud. Kalla marinaad köögiviljadele ja sega hoolikalt. Pane köögiviljaribad destilleeritud purki, kalla ka vedelik peale ning suru mass lusikaga kokku, nii et vedelik tõuseks pinnale. Lase seista 3-4 päeva, kasuta hautistes, suppides, praekõrvasena või salatina.


Kimchi supp:

150 g kimchit
1 suur sibul
veidi õli
400 g purustatud või kooritud tomateid omas mahlas
5-6 väiksemat seent
rohelist sibulat
vetikaid või merekapsast
riisinuudleid

Vastavalt soovile ja maitsele võid lisada kanafileed, veisefileed või külmutatud mereande. Võid kasutada ka mitut liiki seeni, bambusevõrseid, minimaisi tõlvikuid ja teha ainult taimsetest koostisosadest supi.

Haki sibul ribadeks, kuumuta poti põhjas õli ja prae sibul selles klaasjaks. Lisa kimchi, sega ja kuumuta madalal kuumusel 15 minutit, lisa ka tomat ja kuumuta veel 15 minutit. Lisa veidi vett, lase keema tõusta ja lisa ülejäänud ained: kanalihakuubikud, mereannid vms. Lase mõni minut keeda ning lisa seened, vetikad või merekapsas. Nuudlid keeda vastavalt juhisele ning lisa supile hoolikalt segades alles lõpus. Lõika roheline sibul peenikesteks ribadeks või rõngasteks ja puista serveerimisel supile.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: