Taimne guljašš

Autor: Sandra Vungi
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 07.09.2012 10:20

3-4 inimesele

3-4 sibulat
pakk kuivatatud sojaviile
400 g punaseid ube
400 g konserveeritud kikerherneid
400 g konserveeritud herneid
3-4 keskmist kartulit
paar spl guljašimaitseainet
vastavalt maitsele köögiviljapuljongi pulbrit ja sojakastet
3-4 spl (täistera) nisujahu segatuna natukese külma veega
liiter tomatimahla
soovi korral maitserohelist ja 3-4 spl taimset koort (nt.kaera)
3 spl õli

Vala keskmisse potti veerandijagu vett ja aja keema. Lisa vastavalt oma maitsele
köögiviljapuljongi pulbrit ja kartulitükid.

Samal ajal, kui kartulid keevad, saad teha muid ettevalmistusi. Keeda sojaviilud soolaga
maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Vala pannile 3 supilusikatäit õli ja lisa kuuma õli
sisse sibulaviilud. Prae kuni sibul on kuldpruun.

Seejärel lisa pannile keedetud ja kurnatud sojaviilud ning vastavalt oma maitsele köögiviljapuljongi pulbrit ja sojakastet. Prae minut-paar.

Lisa kogu pannil valminud segu potis keevatele kartulitele koos kurnatud herneste, ubade ja kikerhernestega. Lisa ka tomatimahl ning paar supilusikatäit guljašimaitseainet. Keeda mõni minut. Seejärel lisa kiirelt segades nisujahu-vee segu.

Keeda veel umbes minut ning soovi korral viimistle maitset 3-4 supilusikatäie kaerakoore (teeb guljaši natuke mahedamaks) ja maitserohelisega.

Kõrvale sobib ideaalselt krõbe kukkel või leivaviil.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: