Peedi consomme

Avaldatud: 29.10.2008 12:38

1000 ml vett 
5 mustterapipart
½ tl köömneid
1 ½ tl soola 
2 loorberit
500 g toorest peeti
110 g sibulat
110 g porgandit
1 küüslauk  1 tk
7 oksa värsket tüümiani
soola
suhkrut
äädikat (30%)

Riivi peet ja porgand, haki sibul ja lõika küüslauk pooleks. Pane vee sisse kõik peale suhkru ja äädika ja lase rahulikult keema minna. Kata kaanega ja keeda umbes 1 tund. Lisa suhkur ja äädikas. Tõsta kõrvale ja lase maha jahtuda. Lase läbi sõela. Maitsesta veel kord. Klopi kergelt 2 munavalget ja lisa peedipuljongi sisse. Tõsta pliidile ja lase rahulikult keema minna. Tõsta kõrvale ja lase seista kaane all veel 30 minutit. Lase läbi köögirätiku.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Roman Zaštšerinski

Keskmine hinne:
Sinu hinne: