Sibulasupp

Avaldatud: 26.08.2009 10:35

3 sl võid
1 sl oliiviõli
6 suurt sibulat
soola
150 ml kuiva valget veini
1,5 l kanapuljongit
1 loorber
3 oksa värsket tüümiani (või 1/5 tl kuivatatud tüümiani)
musta pipart
röstsaia
emmentali, parmesani või mõnd muud kõva juustu

Lõika sibul ribadeks. Aseta pott nõrgale tulele, lisa või, lõigatud sibul ja sool ning hauta aeglaselt (karamelliseeri) vähemalt 30-40 minutit. Sibulad peavad olema väga pehmed ja kuldpruunid.
Lisa vein, puljong, loorberileht ja tüümianioksad ning keeda rahulikult veel 30 minutit. Võta loorber ja tüümianioksad ära. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Kuivata ahjus röstsai või prantsuse saia viilud. Riivi juustud. Aseta kuum supp kuumakindlasse supikausi, pane krutoonid sisse ja riivitud juust peale. Küpseta ahjus umbes 10 minutit 220 kraadi juures või kuni juust on kuldpruun.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Roman Zaštšerinski

Keskmine hinne:
Sinu hinne: