Roheline supp kala ja krevettidega

Autor: Mari-Liis Ilover
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 06.01.2014 11:40

2 sl õli
2-3 sl rohelist karripastat
paarisentimeetrine jupp ingverijuurt
1 küüslauguküüs
400 ml vett
200 ml (pool purki) kookospiima
2 sl suhkrut
näpuotsaga soola
200 g krevette
300 g valge kala fileed (tursk, koha, tilaapia, pangassius vms)
100 g värsket spinatit
2 tl Tai kalakastet
kolmveerandi kuni 1 laimi mahl
värsket koriandrit
lisaks: 250 g lamedaid riisinuudleid

Vala riisinuudlitele keev vesi, lase seista 4-5 minutit. Nõruta ja loputa nuudlid külma vee all. Jäta ootele.
Riivi ingverijuur ja küüslauk. Pese spinat, tükelda kalafilee kuubikuteks.
Kuumuta vokkpannil või poti põhjas õli. Lisa karripasta, ingver ja küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel segades paar minutit. Hoidu kõrvetamisest, see rikub toidu maitse.
Lisa vesi, kookospiim, suhkur ja sool. Keeda kaane all 5 minutit. Lisa krevetid, kalatükid ja spinatilehed. Keeda 7-8 minutit.
Maitsesta supp kalakastme, laimimahla ja värske hakitud koriandriga.
Serveerimiseks pane iga sööja kausi põhja riisinuudleid, neile tõsta supp.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: