Kevade esimene saak pajas ehk maapirnisupp

Avaldatud: 08.04.2010 11:00

500 g maapirne
2 sellerivart
2-3 küüslauguküünt
3-4 dl piima
natuke õli
soovi korral 1 sl võid
soovi korral 1 sl valget veini
pipart
soola
poole sidruni mahl

Serveerimiseks meelepäraseid lisandeid: purustatud pähkleid, veidi sinihallitusjuutu, praetud/grillitud/keedetud kanafileed või värskeid ürte.


Pese ja koori maapirnid, lõika õhukesteks viiludeks või väikesteks kuubikuteks. Haki ka sellerivarred, küüslauguküüned vajuta noaseljaga vastu tööpinda veidi laiaks. Kuumuta potis natuke õli ja kuumuta selles maapirni, sellerit ja küüslauku, kuni aroomid avanevad ja seller on klaasjas. Kalla peale niipalju vett, et köögiviljad on kaetud, ja keeda viljad pehmeks. Selleks kulub 10-15 minutit. Lisa pool piimast ja püreeri kas blenderis või saumikseriga. Lisa soovi korral valge vein ja või. Kalla hulka ülejäänud piim, maitsesta soola ja pipraga ning pane supp tagasi nõrgale kuumusele. Kuumuta 15-20 minutit, kuni maitse on pähkline ja täidlaselt magusapoolne. Viimistle maitset sidrunimahlaga, mis annab supile hapet ja sära. Serveeri meelepäraste lisanditega ning paku kõrvale saia.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: