Härjasabasupp
Autor:
Angelica Udeküll
Allikas:
Terevisioon
|
Avaldatud:
27.10.2014 13:59
600 g härja- või veisesabasid
3 l vett
6 tera musta pipart
6 tera vürtsi
meresoola
3 küünt küüslauku
100 g porrulauku
200 g porgandeid
100 g pastinaak
100 g juurseller
2 l puljongit
Peterselli
Aseta sabad külma veega keema ja koori vahukulbiga pinnale tekkiv vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa pipar, vürts, loorber ja pisut soola.
Keeda puljongit tasasel tulel umbes paar tundi, kuni liha saba küljest lahti tuleb.
Koori porgand, pastinaak ja juurseller ning haki ribadeks.
Haki küüslauk ja porru.
Passeeri õlis köögiviljad ja lisa puljong ning keeda kuni köögiviljad on pehmed.
Eemalda keedetud veisesabadelt liha ja lisa supile.
Lisa supile hakitud petersell.