Härjasabasupp

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 27.10.2014 13:59

600 g härja- või veisesabasid

3 l vett

6 tera musta pipart

6 tera vürtsi

meresoola


3 küünt küüslauku

100 g porrulauku

200 g porgandeid

100 g pastinaak

100 g juurseller


2 l puljongit

Peterselli

 

Aseta sabad külma veega keema ja koori vahukulbiga pinnale tekkiv vaht. Kui vahtu enam ei teki, lisa pipar, vürts, loorber ja pisut soola.

Keeda puljongit tasasel tulel umbes paar tundi, kuni liha saba küljest lahti tuleb.

Koori porgand, pastinaak ja juurseller ning haki ribadeks.

Haki küüslauk ja porru.

Passeeri õlis köögiviljad ja lisa puljong ning keeda kuni köögiviljad on pehmed.

Eemalda keedetud veisesabadelt liha ja lisa supile.

Lisa supile hakitud petersell.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: