Tervisesupp

Avaldatud: 09.09.2010 10:20

Neljale

6 suurt küüslaugupead
1 keskmine sibul
1 hapum õun
3 toorest punapeeti
1 liiter kodust liha- või köögiviljapuljongit
1 sl õli
1 sl võid
kohvi- või vahukoort
1 sidruni mahl
soola
pipart
soovi korral suhkrut

serveerimiseks hakitud peterselli, kappareid, soovi korral hapukoort või toorjuustu, krõbedat sepikut

Eemalda viiel küüslaugupeal pealmine koor, kuid jäta pead terveks ja alumine kiht koort peale. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane küüslaugud ahjunõusse, piserda üle õliga, maitsesta soola-pipraga. Kata nõu pealt fooliumiga ja küpseta 45 minutit või kuni need on täiesti pehmed.
Koori peet, lõika õhukesteks liipsudeks.
Haki sibul. Puhasta ülejäänud küüslaugud koorest, suru noaga veidi katki. Õun koori, eemalda süda ja lõika viiludeks.
Kuumuta pool puljongikogusest potis keema ja keeda selles peediliipse 10-15 minutit, kuni need on küpsed. Tõsta kõrvale.
Kui küüslaugud on röstitud, kuumuta teises potis või, pigista sellesse röstitud küüslauguküünte sisu, lisa ka toored küüslaugud, sibul ja õun ning kuumuta 3-4 minutit. Kalla peale ülejäänud puljong ja keeda 20 minutit, kuni ka toored küüslaugud on täiesti pehmed. Lase veidi jahtuda, pane blenderisse ning kalla juurde ka peedikeedus. Püreeri ja kalla tagasi potti. Kuumuta tasasel tulel, lisa kas kohvi- või vahukoor, viimistle maitse soola, pipra ja vajadusel suhkruga.
Serveerimisel pigista igasse kaussi veidi sidrunimahla, tõsta peale supp ning puista peale petersell ja kapparid. Soovi korral pigista keskele törts hapukoort, sobib ka mädarõika-toorjuust. Kõrvale paku krõbedat sepikut või saia.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: