Krevettidega täidetud kammkarbid musta oa kastmes

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.11.2012 12:08

Koostisained:

6 kammkarpi (puhastatud)

250g tooreid puhastatud krevette

20g vesikastaneid

Värsket koriandrit

8 suhkruherne kauna

Kaste:

30g konsereveeritud musti ube

1 spl Tšilli-oa kastet (Toban Djan)

1tl hakitud küüslauku

1tl hakitud šalottsibulat

0.5 tl hakitud tšillit

1 tl hakitud ingverit

0,5 tl seesamiõli

1 tl heledat sojakastet

Pisut tumedat sojakastet

1 tl suhkrut

1 spl austrikastet

180ml kanapuljongit

0,5 tl kartulitärklist

 

Lõika kammkarbid küljelt alustades peaaegu pooleks, kuid jäta lõpuni lahti lõikamata, nii et need saaks „liblikana“ laiali laotada.

Haki krevetid, koriander ning vesikastanid kergelt läbi ning seejärel töötle blenderit või saumikserit kasutades ühtlaseks massiks.

Jaga saadud mass kammkarpide vahel võrdselt ära, aseta kahe kammkarbipoole vahele ja patsuta käte vahel pallideks.

Auruta krevetitäidisega kammkarpe aurutuspotis 5-6 minutit.

Kastme jaoks kuumuta pannil natuke õli ja lisa peeneks hakitud küüslauk, sibul, tšilli ja ingver. Kuumuta segades kõige rohkem paar minutit.

Töötle mustad oad blenderis ühtlaseks pastaks ja lisa koos tšillikastmega pannile. Sega.

Lisa kohe juurde seesamiõli, sojakastmed, austrikaste ja suhkur. Vala segades juurde kanapuljong ja kuumuta ca 3 minutit.

Viimasena lisa pisut veega segatud tärklist, et kaste pisut pakseneks. Kuumuta veel minuti jooksul või kuni kaste on sobiva paksusega.

Kuumuta vesi väiksemas potis keemiseni, lisa sool, suhkur ja suhkruherned. Keeda ca pool minutit.

Aseta taldrikule aurutatud kammkarbid, vala juurde kaste ja lisa suhkruherned. Serveeri.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: