Kanapitsa

Autor: Aaro Lode, Brezza kohvik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 07.11.2011 10:49

Taigen:
400 g jahu
200 ml leiget vett
10 g pärmi
½ tl soola
1 spl suhkrut
40 ml oliivõli

Kaste:
400 g purustatud tomateid
maitse järgi soola, suhkrut ja pipart
1 pall (u 125 g) mozzarella delikatessjuustu
värsket basiilikut
1 kanafilee
1 paprika
1 ananassikonserv

Lahusta toasoojas vees pärm. Sega kuivained (sool, suhkur, jahu), lisa oliivõli ja pärmivesi. Sõtku tainast kuni see enam käte külge kinni ei jää. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa sõtkumise ajal veel jahu. Jäta tainas 15-20 minutiks seisma. Lõika taignast 100-150 grammised tükid ning veereta nendest pallid. Jäta pallid veel umbes 15-20 minutiks seisma.

Lõika kanafileest võimalikult õhukesed viilud. Prae need kergelt pannil läbi.

Kuumuta ahi 250C kraadini. Rulli kas taignarulliga või käte vahel taignapallidest õhukesed pitsapõhjad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata pealt kastmega. Rebi mozzarellapallist tükid ja puista need ühtlaselt pitsa peale. Laota pitsa peale veel soovitud lisandid, kana, ananass ja paprika.

Küpseta ahjus kuni pitsa põhi muutub pruuniks - umbes 5-10 minutit. Pärast ahjust välja võtmist, puista peale värsket basiilikut.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: