Põrsaribi karulaugu-võilillesalatiga

Autor: Ants Uustalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.05.2011 10:48

400g põrsaribi
150 g karulaugu varsi
200g karulauku
100g võilillelehti
75g kirsstomateid
õli
5 vart tüümiani
5 spl. mett
100g võid
1 sidrun
Sool, pipar, suhkur

Valmista ette põrsaribi, lõika ära üleliigne rasv ja puhasta luuotsad. Tee nahapinnale õrnad sisselõiked, nii ribi omandab kiiremini maitse ja küpseb ühtlasemalt. Pane peale tükeldatud tüümian, määri õliga ja maitsesta. Prae kuumal pannil ribi kergelt pruuniks. Pane ahju 165 C juurde kuni valmimiseni.
Tee kerge  mopp. Sulata mesi ja loobi sisse külmad võitükid, kogu aeg segades. Pressi sisse sidrunimahl ja pane ka tükeldatud tüümian. Selle mopiga pintselda ribi ahjus iga 10 min tagant, kuni tekib kuldkollane ribi.
Pese võilillelehed , poolita kirsstomatid ja ribasta karulauk. Kuumuta pann, viska peale kirsstomatid, natukese aja pärast võilillelehed ja karulauk. Kuumuta kuni lehed on kergelt pehmenenud. Maitsesta. Karulaugu-võilillesalat  serveeri koos pehme põrsaribiga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: