Tallekarree ja puraviku-suitsulihakreemsupp

Autor: Tony Sal-Saller
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 05.12.2011 12:15

Eelroog:
Puraviku-suitsulihakreemsupp

4-le inimesele

Ained:
Puravikud 400g
Suitsutatud sealiha 150g
Sibul 1 suurem
Taluvõi 50g
Estragon 5g
Porgand 200g
Kartul 300g
Veiselihapuljong 1l
Kivisool 3 tl
Valge pipar 0,5 tl
Tüümian  2g
Vahukoor 50ml

Valmistamine:
Lõika puravikud väikesteks tükkideks, haki sibul peeneks ja kuumuta võis 10minutit, maitsesta soola ja pipraga, lõika suitsuliha ribadeks ja lisa pannile ja hauta veel 10 minutit koos seentega. Lõika kartul ja porgand kuubikuteks ja pane puljongisse, keeda tasasel tulel 40 minutit, seejärel lisa seened, sibul, liha ja peeneks hakitud estragon, keeda veel 10 minutit ja püreeri supp saumikseriga, vajadusel lisa veel soola ja pipart. Seejärel lisa vahukoor ja kuumuta. Serveerimisel pane supile peeneks hakitud tüümiani.


Pearoog:
Kirsiveinis marineeritud tallekarree, serveeritud kartuli-kukeseenekoogi ja õuna-jõhvikachutneyga
4-le inimesele

Ained:
Tallekarree 800g
Põltsamaa kirsivein 300ml
Estragon 30g
Rosmariin 20g
Kivisool maitse järgi
Purustatud pipar maitse järgi
Kartul 600g
Taluvõi 100g
Kukeseened 300g
Sibul 1 suur sibul
Eesti juust 200g
Piim 200ml
Muskaat näpuotsaga
Õun 200g
Jõhvikad 300g
Suhkur 150g
Konjak 8cl

Valmistamine:
Lõika tallekarree 200g portsjoniteks ja valmista kirsiveinist, estragonist ja rosmariinist marinaad, pane liha marinaadi ja lase seista 2 tundi.
Haki kukeseened ja sibul ning prae 50g võis ning maitsesta soola ja pipraga, valmista kartulist püree, millele lisa muskaatpähklit. Võta küpsetusvorm ja määri see võiga, pane kartulipüree ühtlase kihina vormi, seejärel lisa järgmise kihina praetud kukeseened ja riivitud eesti juust, küpseta vormi ahjus 170 kraadi juures 35 minutit.

Pane potti jõhvikad, suhkur ja kuubikuteks lõigatud õunad, kuumuta tasasel tulel 30 minutit, lisa konjak ja kuumuta veel 5 minutit, seejärel püreeri saumikseriga ja kurna läbi peene sõela.
Tallekarre pruunista pannil, maitsesta soola ja pipraga ja küpseta seejärel ahjus 180 kraadi juures 12 minutit, serveeri koos kukeseenekoogi ja chutneyga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: